7 Mayıs 2013 Salı

Kozmetik Alışverişim ve Fiyat Farkları

Yurt dışı seyahatimden yeni döndüm. Param yettiğince alışveriş yaptım oralardan, çoğunlukla da kozmetik alışverişi. Normalde "ne aldım" tarzı yazılar yazmayı sevmiyorum ama bildiğiniz üzere Türkiye'de çoğu kozmetik ürünü yurt dışına kıyasla fahiş fiyatlara satılıyor. Aradaki fiyat farkını görmeniz için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Baştan ekleyeyim: Bunlar Avrupa fiyatları. ABD'de çok çok daha ucuz.

Fotoğrafta gördüğünüzden daha fazla alışveriş yaptım ancak diğer ürünler Türkiye'de satılmayan ürünler olduğu için fiyat karşılaştırması yapamayız :) Ama merak etmeyin, çok yakında Türkiye'de satılmayan ama çok beğenilen ürünlerden seçtiğim bir çekilişim olacak :)


- M.A.C Show-off kaş maskarası: İtalya'dan 15 euro'ya aldım. (36 liraya denk geliyor) Türkiye fiyatı 48 lira.
- M.A.C Fix+ Sprey: İtalya'dan 17,5 euro'ya aldım. (42 liraya geliyor) Türkiye fiyatı 53 lira.
- Clinique Liquid Face Wash: Erkek arkadaşım için free shop'tan 18 euro'ya aldım. (43 liraya geliyor) Boyner fiyatı 50 lira. (o da indirimli fiyatıymış)
- Urban Decay Primer Potion: Bununla M.A.C Painterly Paint Pot arasında kalmıştım, Twitter'da sordum, herkes Urban Decay deyince bunu aldım :) İtalya'dan 18,5 euro'ya aldım. (44 lira) Türkiye fiyatı 50 lira civarıymış.
- Benefit - They're Real maskara: İtalya'dan 24,5 euro'ya aldım. (58 lira) Türkiye fiyatı 70 lira civarıymış.
- The Body Shop alışverişim: Portekiz'den aldım bunları. The Body Shop mağazasının önünden geçerken bir kadın elime broşür tutuşturdu ve Portekizce bir şeyler söylemeye başladı. İngilizce konuşmasını istedim :) O güne özel bir kampanya varmış. Bu gördüğünüz bez çanta 3 euro'ya alıyorsunuz ve çantaya attığınız her ürün %20 indirimli oluyor. Aman aman avantajlı bir kampanya değildi ama aklımı çeldi yine de.
Body Butter'ı çekilişim için aldım, fiyatını söylemeyeceğim :)
Hindistan cevizi yağı: Doa Kozmetik hindistan cevizi yağım bitmek üzere, bunu deneyeyim dedim. Missss gibi kokuyor ama biraz pahalı. Fişini atmışım ama normal fiyatı 8 euro idi sanırım, %20 indirimle 6,4 euro'ya geldi. (15 lira) Fiyat biraz yüksek, evet :) Türkiye fiyatını bilmiyorum ama çok farklı değildir.
Seaweed Yüz Yıkama jeli: 10 euro'ydu, 8 euro'ya geldi. (19 lira) Türkiye fiyatını bilmiyorum :)
Body Shop alışverişim pek karlı olmadı, hatta mağazadan çıktıktan sonra çok pişman oldum ama hindistan cevizi yağının müthiş kokusu beni vazgeçirdi :)

Bunların dışımda gözüme çarpanlar:
- Bu sefer gezdiğim ülkeler arasında en ucuz kozmetik alışverişini İtalya'da yaptım. İspanya-İtalya fiyatları arasında pek fark yok ama Portekiz 1-2 euro pahalı diğerlerinden.
- Yves Rocher çok ucuz!!! İtalya'da duş jelleri 2'şer euro, meyveli parfümler 10'ar euro. İspanya'da ise parfümler 7-8 euro'ydu, diğer ürünlere bakamadım. Bir çuval toplayıp getirecektim ama sırt çantama sığmazdı :)
- Kiko diye şahane bir İtalyan markası var, o taraflara yolu düşenlere tavsiye ediyorum. Hem uygun fiyatlı hem kaliteli ürünleri var. Çekişimde de birkaç ürününü vereceğim :)
- Her yerde Sephora var, ancak sattıkları markalar farklı biraz. Bourjois Portekiz Sephora'larında var ama İtalya'da yok, çok şaşırdım :) NARS'ı da göremedim Sephora'larda.
- Portekiz'de Bourjois Healthy Mix göz altı kapatıcısı 10 euro'ydu Sephora'da. Türkiye'deki fiyatını netten araştırdım....neyse ağzımı bozmak istemiyorum.

Kozmetik ihtiyaçlarınızı, yurt dışına giderseniz ya da giden birilerini bulursanız halletmenizi tavsiye ediyorum!
Ederinden fazla ödemek zorunda kalmayacağımız günlere... :)

29 yorum:

  1. Bir yerine iki ürün alınacak kadar farklar var!Nasıl da her şeyi pahalıya alıp tüketiyoruz.Bir de indirimli diye aldıklarımıza bak;normal fiyatının yine fazlaca üstünde.
    İyi günlerde kullan hepsini <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gibi alım gücü düşük ülkelerde çok pahalıya satmamaları gerekir, değil mi? Ama tam tersi. Bunlar Avrupa'daki normal fiyatlar, indirim zamanına denk gelemedim, o zaman nasıl olurdu çok merak ediyorum :)

      Teşekkürler :))

      Sil
  2. Çok güzel bir post olmuş bende bi aksilik çıkmazsa 7 haziranda gidiyorum yurt dışına bu fiyat karşılaştırmaları benim için çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi yolculuklar. Ben low-cost havayolları ile uçtuğumdan bagaj ağırlaşmasın diye çok şey alamadım ama sen elini korkak alıştırma bagaj sorunun yoksa :)

      Sil
    2. Uçakla değil otobüsle gideceğim :) Dans festivali var bir çok ülkeyi gezeceğiz umarım istediğim şeyleri bulabilirim :)

      Sil
    3. ooo, çok çok rahatsın o zaman. yves rocher'ye dal, çuvalla doldur :))

      Sil
  3. Kiko canmış meğerse, ben de gelince anlamıştım. Fırsat çok olmadığı için çok az alışveriş yapabilmiştim. Kısmet olur da bir daha uğrama şansım olursa affetmeyeceğpim ben de :) Aldıklarını merak ediyorum çok :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiko'yu çok seven bir arkadaşım olmasaydı benim de dikkatimi çekip girmezdim içeri :) Ama ürün araştırması yapamdım çok fazla, dikkatimi çekenleri aldım. İtalya'dan dönen arkadaşıma başka ürünlerini de getirteceğim :)

      Sil
  4. Güle güle kullan canım hepsini, çok güzeller malesef ki çok fazla farklarla almak zorunda bırakılıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.. evet, ne yazık ki drugstore markaları bile neredeyse high-end fiyatına satılıyor.

      Sil
  5. Bende iskocyada yasiyorum, ve birgun turkiyeye donersem buradan herseyimi alirim diorum. Giyim, taki, kozmetik.Acayyip fark eediyor. Turkiyede cok kaziklanior millet ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de iskoçya, ingiltere türkiye'ye göre acayip pahalı yerler ama kozmetik ürünleri türkiye'den ucuz. bir şişe suyun 3 lira olduğu yerden bahsediyoruz :)

      Sil
  6. güle güle kullan aldıklarını.benim de yves rocher e o kadar para vermek içimden gelmiyordu açıkcası.şimdi daha da bi gıcık oldum.ikinci çekilişindeki hediyeler ilkinden daha güzel olmasın lütfen :)çatlarım. imza :ilk çekiliş kazananı :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yves rocher ucuz ucuz derlerdi de inanmazdım, markette bile 2 euro'ya zor duş jeli bulunur :)

      ikinci çekilişimde daha az ürün olacak, ama daha güzel mi olur, ona siz karar verirsiniz :) hem belki bunu da sen kazanırsın, kim bilir :))

      Sil
  7. Bir donem Belçika da yaşadığım icin aradaki farkı cok iyi biliyorum, orada yves rocher ayak altı öylesine bir markayı indirim zamanı dediğin gibi birçok ürünü 2-4 Euro arası rahat alıyordum !burada bizi enayi yerine koyuyorlar! Boir jois te hem Belçika da hem Fransa da cok ucuz gideceklere duyurulur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen sene Belçika'ya gittiğimde bilseydim keşke bu kadar ucuz olduğunu. Nasıl olsa benzer fiyattadır diye hiç girmedim bile :)
      Orada ortalama bir marka burada lüks sayılıyor, ne güzel iş ya :)

      Sil
  8. Ne ıcın bu kadar gezdınız acaba ?
    özel degılse gezı fotograflarını da görmek ısterım de =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sınavlar sonrası 1 hafta boşluğum vardı. ben de italya'daki arkadaşımı ziyarete gittim, birlikte ispanya ve portekiz'e de gittik :)
      gezi fotoğraflarımı facebook'a bile koymuyorum, ama ileride gezi blog'u açarsam neden olmasın? :)

      Sil
  9. Hosgeldin Akmayan Goz Kalemi . Cok guzel seyler almissin gule gule guzel gunlerde kullan .
    Bu arada bilmiyorum yazdilar mi resimden de emin olamdim ama hindistan cevizi yaginin kutusu benim kullandigim body shopun hindistan cevizi yagli sac parlaticisia benziyor. Uzerinde coconut oil hair shine yaziyorsao hindistan cevizi yagi degil. Sac kurutulup sekil verildikten sonra sac uclarina yada sacin parlak gorulmesini istenilen yerlere surulen sekillendirici :-)

    YanıtlaSil
  10. Ve o parlaticinin Turkiye fiyati indirimsiz 17 lira :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, o ürün :)
      ben doa kozmetik'ten aldığım hindistan cevizi yağını maske niyetine kullanıyorum. türkiye'de indirime girdiği oluyor mu hiç? vücut bakımı setleri giriyor ama bu ürünü hiç duymadım...

      Sil
  11. :-) acaba ambalajlar farkli mi diye dusundum basta ama sonra uyarayim dedim maske gibi kullanma diye. Ben hic indirimde denk gelmedim ama cok azick miktari bile yetiyor parlatmak icin. Fazla surulurse saci yagli yapis yapis gosteriyor o ayri :-)
    Bende aldim doa nin hindistan cevizini 2 ay olacak neredeyse ama hala kullanamadim maske olarak , yakin zamanda kullanacagim. Sen memnun musun doa hindistan cevizi yagindan bir de anneler gunu geliyor hindistan cevizi yagin azalmisken birtane daha alabilirsin doa dan indirimle:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doa Kozmetik'ten aldığım hindistan cevizi yağı da bol sürünce yapış yapış yapıyor. Doa'dan çok memnunum, bu bitince ona geçebilirim yine ama Doa Kozmetik artık özel günlerde indirim yapmayacağını açıkladı. Çok talep olunca başa çıkamıyorlarmış :S

      Sil
    2. Canim ama bu hindistan cevizi yagi degil. Hindistan cevizi yagi iceren sekillndirici. Maske gibi degil saca sekil verildikten sonra parlatma amacli suruluyor. Saci besleme gibi bir ozelligi yok. Body shopun sitesinden bakarsan bu urun sekillendiriciler arasinda. Saf hindistan cevizi yagi degil yani.

      Sil
    3. Üzerini okumadım, öyleyse saf hindistan cevizi daha faydalı bir ürün. fiyat olarak da çok daha uygun olduğunu düşünürsek...
      bunun tek güzel yanı harika kokması :)

      Sil
  12. Bu fiyat karşılaştırması çok iyi oldu çünkü ben de bir avrupa gezisi düşünüyorum tam bir kaynak buldum gibi ayrıca kiko çok sempatik bir marka gibi geldi, hemen bekliyorum çekilişini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bavul bavul getirmelisin, buradaki fiyatları inceleyince tahmin ettiğimden bile fazla olduğunu gördüm :) Kiko'yu kesinlikle tavaf etmelisin, Avrupa'da çok popüler bir marka.
      Çekiliş için ben de sabırsızlanıyorum ama yeni yeni ürünler ekliyorum sürekli, abartmadan başlatmam gerek :)

      Sil
  13. merhaba,
    floransa'da yaşayan bir arkadaşım kikoları türkiyeye ulaştırıyor.
    http://instagram.com/ciao.fi
    bir göz atmanızı tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  14. KIKO MILANO ve Türkiye'de bulamadığınız birçok kozmetik ürününü luxurymakeupaffairs (instagram hesabı) aracılığıyla getirtebilirsiniz. Sipariş ve fiyat bilgisi için luxurymakeupaffair@gmail.com adresine mail atabilir veya http://instagram.com/luxurymakeupaffair sayfasını inceleyebilirsiniz. Sadece ürün kodunu göndermeniz yeterli ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis