10 Mayıs 2013 Cuma

Yurt Dışındaki Türk Markaları - Flormar Barselona Mağazası

Yurt dışında Türk markalarının satıldığını, hele de kendi mağazalarının olduğunu görünce çok gururlanıyorum. Daha önce de Flormar Atina mağazasını yazmıştım. Geçen hafta Barselona'dayken, oldukça merkezi bir yerde olan Flormar mağazasını tesadüfen gördüm. Daha sonra internetten araştırdığımda, Flormar'ın Barselona'da birçok mağazası olduğunu gördüm.

Bu gördüğüm Flormar mağazası da yanlış hatırlamıyorsam Ferrán'da idi. Bilenler için tarif edeyim, La Rambla'nın sağ tarafından ara sokaklara gireceksiniz :) Oldukça merkezi yani :)

Flormar mağazası, birçok mağazanın, ünlü markaların bulunduğu bir caddede, küçük bir mağaza. Bu caddeki mağazaların çoğu küçük aslında.
 
 İçeriye girdiğimde sıkışıklıktan hareket edemem diye dışarıdan fotoğrafladım.

 Boş anını yakalayabildim :) Mağaza bu açıdan büyük görünse de, aslında küçük :) Ojeler 3 euro, koleksiyon ojelerin fiyatları artıyor.

"Rujlar 1,95 euro'dan başlayan fiyatlarla" diyor :)

Fiyatlar ise, Türkiye fiyatlarına kıyasla yüksek elbette ki. Ama İspanya'nın gelir seviyesini düşünürsek, fiyatlar orta. Yine de, Türkiye'de çok pahalıya satılan markaların (Yves Rocher gibi), İspanya'da yarı fiyatına satılıp, Flormar'ın Türkiye'deki fiyatlara kıyasla 2-3 katına satılması ironik bir durum oluşturmuş :)

2 yorum:

  1. türk firmalarının yurtdışında pahalıya satılmasının nedeni sevkiyat, gümrük, ve çeşitli vergilerden dolayı, ayrıca yurt dışında mağaza kiraları, eleman maaşları vs türkiye'ye göre çok pahalı. yves rocher'ın ispanya'da ucuz olması hem avrupa birliği anlaşmaları hem de ispanya'nın fransa'ya çok yakın bir lokasyonda olmasından dolayı :) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntılı bilgi için teşekkürler :)
      O mantıkla, yurt dışındaki markaların Türkiye'de normal fiyatına satılması gerekmiyor mu? Dükkan kiraları ve eleman maaşları burada çok daha ucuz... Gümrük, vergiler vs. maaşlar+kiradan artan parayla karşılanabilir. Ya da çok az bir fark bize yansıtılılabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis