8 Temmuz 2013 Pazartesi

Purevision 2 HD Toric Lens

Şimdiye kadar kullandığım en kötü lensi tanıtmak istiyorum size.

Gözlerim küçüklüğümden beri bozuk, 11 senedir de lens kullanıyorum. Son 4 senedir de, astigmatlı olduğum ortaya çıkınca toric lens kullanmaya başladım. Bu 11 sene içinde renklisinden normaline, toric'ine kadar birçok çeşit lens kullandığım için aralarındaki farkı anlayabiliyorum.

Yeni ürünler denemek istediğim için, bir markadan ne kadar memnun olursam olayım, yeni markalara şans veririm. Daha önceki toric lenslerimden memnun olmama rağmen, "HD görüntü kalitesi" vaatlerine kanıp 1 kutu Purevision 2 HD toric lens siparişi verdim. Bir kutu da başka markadan vardı. İki gözümün derecesi farklı olduğu için, diğer lensleri sol, Purevision HD'leri sağ gözümde kullanıyorum.


Böyle rezil bir lens görmedim. Neden mi? Aceleyle lenslerimi takıp, makyajımı yapıp evden çıkmam gerektiğinde Purevision HD lensler yüzünden gideceğim yere hep geç kalıyorum!!
Önce öbür marka lenslerimi sol gözüme takıyorum, hiçbir sorun çıkarmıyor. Sağ gözüme Purevision HD'leri takınca sorun başlıyor.

- Lens biraz kalın olduğu için göze tam oturmuyor, birkaç kez solüsyonda ovalamam gerekiyor.
- Göze oturdu, bu sefer batıyor. Yaklaşık 5-6 kez en baştan solüsyonluyorum, lensin üzerindeki en ufak kiri bile temizliyorum, temizlikten sonra 2-3 dakika solüsyona yatırıyorum. (Bu işlemlerin bana yarattığı zaman kaybını siz hesaplayın)
- Daha sonra lensi gözüme takıyorum ve makyaja başlıyorum. Eyeliner çekiyorum misal. Eyeliner'ın boyası hoooop Purevision'a bulaşmış. (Diğer gözde sorun yok ama) Lensi 52852. kez çıkarıp üzerindeki eyeliner artıklarını temizlemem gerekiyor. Tak-çıkar, tak-çıkar cilt makyajım da etkileniyor haliyle.

Lensime yapışmış eyeliner görüntüsü. Normalde düz çizgi halinde bulaşıyor, bu yine iyi.

(Biliyorsunuz lens kullananlar önce lensi takmalı, öyle göz makyajı yapmalı. Böyle sorunlar yaşayınca ben önce makyaj-sonra lens yönetimi deneyeyim dedim, bu sefer de lens sürekli batma yaptığı için, tak-çıkar-solüsyonla derken göz makyajım aktı, bulaştı. Rezillikti tam anlamıyla!)

- Lensi eyelinerdan, göz kaleminden, maskaradan temizledik diyelim. Bu sefer de eyeliner gün içinde lense bulaşıyor, solüsyonunuz yanınızda değilse tüm gün gözleriniz kaşına kaşına dolaşıyorsunuz! (Diğer lenslere de makyaj malzemeleri bulaşıyor ama hiçbiri bununki kadar hızlı çekmiyor)
- Üstüne, bu lens gün içinde acayip kuruyor. Eve gelip iki lensi de çıkarınca farkı anlayabiliyorum. Sol gözümdekini kaba koyarken lens nemliyken, Purevision 2 HD kupkuru ve sert oluyor.

Bu kadar kötü bir lensin fiyatları da, diğer toric'lere kıyasla pahalı. Verdiğim paraya acıyorum.

Siz bu lensten çok memnun kalmış olabilirsiniz ama ben ve bu lensten kullanan arkadaşlarım da her gün lanet ediyor bunu aldıkları güne. Diğer, memnun olduğum markanın adını vermedim ki, birini dibe batırıp diğerinin reklamını yapıyorum sanılmasın diye :)

Aranızda toric lens kullanan var mı? Hangi markayı beğeniyorsunuz?

10 yorum:

  1. benimde erkek arkadaşım için almıştık aynısından. gözlükçü bayağı övmüştü. bizde yorumlara ve gözlükçüye inanıp almıştık ama hiç kullanamadı. lens sürekli gözünün içinde hareket edip çapaklanma yapıyordu. verdiğimiz paraya yazık oldu. çöpe gitti. purevision hd den sonra lense veda edip gözlüğe döndü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar kötüyse demek ki, erkek arkadaşını lensten soğutmuş :) nedense lens satıcıları tarafından oldukça övülüyor, ayrıyeten komisyon mu alıyorlar nedir...

      ayrıca, bunu kullanan bir arkadaşımda da çapaklanma yapıyordu, o da her birini 2'şer hafta kullanıp kurtuldu.

      Sil
  2. Daha önce bende bausch and lomb'un toric lensini kullandım. kutu aynı değil şu an hatırlamıyorum da yıllardır astigmat miyobum tek bildiğim bu. Ama dediğiniz gibi çok kötü bir batma hissi veriyordu. 6 aylık aldığım lenslerin 3 aylığını hiç açmadım bile. solüsyonlardan olduğunu düşünmüştüm kaç tane değiştirdim ben hatırlamıyorum. toriclerle bausch and lomb'un bir sorunu var ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Softlens 66 falan yine iyi Bausch & Lomb'un. Ben de sırf param boşa gitmesin diye kullanıyorum lanet ede ede. Son 1 tane kaldı neyse ki. Netteki yorumları okudum, birçok kişide aynı sorun var, memnun olan çok az. Ürünü yeterince test etmeden piyasaya sürdükleri ihtimalini bile düşündüm.

      Sil
  3. Ben acuvue kullanıyorum ve aşırı memnunum. Bunu ben de kullandım ve senin çektiklerinin aynısını çektim. Berbat ve ötesi. Genelde Bausch & Lomb'un solüsyonlarını kullanıyorum ama lensinin bu kadar kötü olabileceğini hiç düşünmemiştim doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, acuvue çok güzel ama sanırım 3 haftalıkmış o. Gerçi diğer toric'lere de 3 haftalık diyorlar.
      Bu lensin çok beğenilmediğini biliyordum ama herkesin aynı düşüncede olmasına çok şaşırdım :) Bire bir aynı sorunu yaşayan ne çok kişi varmış...

      Sil
  4. Siz toricten önce normal lens kullanırken hangi marka kullanıyordunuz? ben önce soflen59 mu ne kullanıyordum ama o günlükte uyumam sorun oluyordu. Sonra doktor purevision verdi ancak hiççç memnun kalmadım benimki hd falan değil ancak sizinle aynı sorunları bende yaşadım.. marka olarak ne önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neredeyse her markayı denedim. Focus'u bayağı uzun süre kullandım, fena değildi. Airoptix'e geçtim daha sonra, o iyiydi.
      Normalde doktorlar gözden uzun süre çıkarılmayan lensleri önermiyorlar, gözün hava alması lazım ya..
      Hiç çıkarılmayan lenslerden kullanan arkadaşıma sordum, purevision dedi ama ara sıra kullanıma ara vermek lazım diyor. sen purevision'dan memnun kalmadıysan airoptix'e bir şans verebilirsin :)

      Sil
  5. ben Bausch & Lomb un diğer lacivert kutulu toric lenslerini kullanıyordum bunu aldım ama ben de hiç memnun değilim :( Bir kere cidden çok kalın, ikincisi de gözü acayip kurutuyor. Batma hissi ve çapaklanma sorunu da yaptı bende. En iyisi bilinenden şaşmamak ben de eski lenslerine döneceğim. Biotrue solusyonum ve o lenslerimden vazgecmem artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kadar kişi aynı sorunu yaşıyorsa, bu lensler cidden sorunlu demek ki :)
      ben de Biotrue'ya bayılıyorum. Diğer solüsyonlar hipo gibi geliyor Biotrue'dan sonra :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis