17 Temmuz 2013 Çarşamba

%25 İndirimli MAC Alışverişim ve Yunan Adaları'nda İndirimli Kozmetik Alışverişi Rehberi

Geçen hafta Yunan Adaları'na kısa bir yolculuk gerçekleştirdim. Geçen sene de Yunan Adaları'na gitmiştim ancak kozmetik fiyatlarının bu kadar ucuz olduğu dikkatimi çekmemişti. İlk olarak %25 indirimli MAC alışverişimden bahsedeyim.

Mykonos'a giden herkes, hemen adanın girişindeki Hondos Center'ı görmüştür. Yunanistan'ın birçok yerinde bulunan, Watsons & Sephora karışımı bir kozmetikçi, bunlara ek olarak kıyafet de satıyorlar. İşin güzel yanı da, -Mykonos mağazası için konuşursak- sabah 10'dan gece 2'ye kadar açıklar! 

(Diğer adalardaki mağazalarını bilmiyorum/hatırlamıyorum ama Santorini'deki Hondos'ta MAC yok, aklınızda bulunsun.)

Mykonos'taki Hondos'a ilk girdiğimde "MAC ürünlerinde %25 indirim" yazısını gördüm ve sınırlı birkaç üründe zannettim, ancak indirim bütün ürünlerdeymiş! Yaklaşık 1 buçuk saat mağazada kalıp MAC ürünlerini tek tek inceledim, sorular sordum, uygulama yaptırdım. Sonunda MUA dayanamadı, nereli olduğumu sordu, "Türkiye'de MAC yok mu?" dedi, "Var ama çok pahalı" dedim, hatta birkaç fiyat söyledim, çok şaşırdı :))

(Avrupa'da MAC, indirimsiz haliyle bile Türkiye'den ucuzdu hatırlarsanız.)


Fırça ve makyaj malzemesi namına her şeyim üçer beşer olduğu için, o kadar dolanıp sadece Melba allık, mineralize concealer ve Görkem'in blog'unda  görüp hasta olduğum MAC 217 no'lu fırçadan aldım. Şimdiki aklım olsa arkadaşlarıma da birkaç hediye alırdım, çok pişmanım :)

Fiyatları karşılaştırırsak;
- MAC allığın normal fiyatı 21,5 euro (54 tl). Ben %25 indirimle 41 tl'ye aldım. Türkiye'deki fiyatı: 68 tl. Kârım: 27 tl

- MAC 217 fırçanın normal fiyatı 22 euro (55 tl). %25 indirimle 41,5 tl'ye geldi. Türkiye fiyatı: 62 tl. Kârım: 20,5 tl

- MAC Mineralized Concealer'ın normal fiyatı 20 euro (50 tl). %25 indirimli olarak 38 liraya aldım. Türkiye fiyatı: 59 tl. Kârım: 21 tl

Gördüğünüz üzere, sırf elde ettiğim kârla bile birçok ürün alabiliyorum!

Hondos Center'da diğer markaların ürünlerini de indirimli alabilirsiniz ama ben MAC'e odaklandığım için başka markaları gözüm görmedi :)

Şimdi gelelim diğer indirimli mağazalara...
Öğrendiğime göre Yunan Adaları'nda vergi yokmuş, o yüzden kozmetikleri indirimli satıyorlarmış. Mykonos'taki Sephora mağazasından aklımda kalan indirimler: (Bu markaların indirimsiz fiyatlarının bile Türkiye fiyatlarından ucuz olduğunu göz önüne alıp öyle hesaplayın)
- Make Up For Ever, Benefit, Estee Lauder, Clinique, Dior ürünlerinde %35 indirim
- Lancôme'da %25
- Bütün parfümlerde %35 (%25 de olabilir, tam emin değilim)

5 euro'ya OPI ojeler vardı, Benefit'in ürünleri bizim drugstore ürünlerle aynı fiyata geliyordu, Clinique Chubby Stick'ler desen sudan ucuz... Raflar arasında çaresizce dolaşıp "bende olmayan" bir şeyler aradım, bulamadım. Ev kozmetikle dolup taştığı için hiçbir şey almadım Sephora'dan, Hondos Center'daki MAC alışverişimle yetindim :/

Yunan Adaları'na gideceklere;
Sephora: Mykonos ve Rodos'ta,
Hondos Center: Mykonos, Santorini, Rodos dahil, Yunanistan'ın her yerinde var.

Ancak dikkat: Adalar dışındaki mağazalarda bu çılgın indirimleri göremezsiniz. (Yine de Türkiye fiyatlarından ucuz!)

Bu sıralar uygun fiyatları ve cruise gemileriyle vizesiz gidilmesi nedeniyle Yunan Adaları turları çok revaçta. Ben 2 kez gittim, gelecek sene de gitmeyi düşünüyorum, herkese öneririm. Hazır gitmişken Sephora ve Hondos Center'ın çılgın indirimlerinden yararlanmayı, siz gitmiyorsanız bile gidenlerden sipariş vermeyi unutmayın derim!

Bu vesileyle, uzun zamandır istediğim "Blog Your Dreams" çantasını da göstermek isterim. Türkiye'de indirimli hali 30 tl, ben Atina'dan indirimli olarak 8 euro'ya (20 tl) aldım :)


Gördüğünüz gibi, sadece kozmetikte değil, aksesuarda da ederinden fazla ödüyoruz. Yurt dışına gitme şansınız varsa oradan, yoksa gidenler aracılığıyla alışveriş yapınız, yaptırınız!

18 yorum:

  1. Süpermiş! Keşke bizde de olsa bu indirimler... Güle güle kullan hepsini, çok güzeller!!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten aklımdan geçti, şimdi bizim blogger'lar burada olsaydı mağazayı talan etmiştik dedim :)

      Teşekkürler :)

      Sil
  2. güle güle kullan hepsini Türkiyede fiyat politikası çok garip gerçekten ama ben en çok benefite taktım aşırı pahalı hakettiğinin çok çok üstünde satılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.
      fiyatlardaki bu kadar farkı ab ülkeleri arasındaki gümrük anlaşmalarıyla açıklamaya çalışıyorlar ama oradaki kiralarla buradakiler bir değil. Benefit'in 100 liraya satılan allıkları 40-50 liraya geliyordu orada. Çok zengin bir ülke de değiliz, yazık verdiğimiz paralara.

      Sil
  3. İnanamıyorum şu fiyatlara ya, nasıl bu kadar fark olabiliyo.. Kazıklanıyoruz resmen burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle. daha fazla şey almadığım için nasıl pişmanım bir bilsen :) free shop'tan bi tekila az alaydım da o parayla mac ruj alsaydım, varooo varo!

      Sil
    2. :D evet bak oda mantıklı olurmuş, seneye kısmet artık

      Sil
    3. :D oda mantıklı olurmuş bak ama neyse seneye daha hazırlıklı olursun :)

      Sil
    4. dükkanı talan edeceğim gelecek sene :))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Bershka'dan aldım! Ama buradaki Bershka'ların çoğunda bulamadım, elini çabuk tut :)

      Sil
  5. Güle güle kullan hepsini canım, hepsi çok güzel:) Malesef TR'de fiyatlar çok sinir bozucu, adamlar nasıl kar yapıyorlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merdiven altı kozmetik ürünleri dışındaki bütün kozmetik markaları "lüks" kategorisinde ne yazık ki. Yurt dışından alma imkanı olmayanlar için berbat bir durum.

      Sil
  6. Çok kârlı bir alışveriş olmuş senin için. Güle güle kullan hepsini. :)

    YanıtlaSil
  7. Güle güle kullan canım aldıklarını

    YanıtlaSil
  8. Baya bir alışveriş fethi olmuş :)
    Türkiye deki gümrük fiyatları maalesef yine vatandaşa yansıyor. Herşeyde olduğu gibi...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis