10 Ekim 2012 Çarşamba

Yves Rocher Noix de Coco vs. Victoria's Secret Coconut Passion vs. Avon Tahitian Holiday

3 hindistan cevizli parfüm, acaba hangisi döver? 


Hindistan cevizi kokusuna bayılıyorum. Yıllarca bu kokuda parfüm aradım, hatta Strawberrynet'ten alışveriş yapabildiğimiz yıllarda (ne güzel yıllardı!) indirime düşen bütün hindistan cevizi notası içeren parfümleri alıyordum, fakat hiçbiri istediğim gibi değildi. Sonunda buldum, tam buldum!


Hindistan cevizli parfüm yakınmalarımı bilen bir arkadaşım Yves Rocher - Noix de Coco'dan bahsetti. 100 ml'liği 40 liraydı. (şu sıralar indirimde) Kokuya bayıldım, tam benlikti. Havada kaptım.
Bildiğiniz hindistan cevizi kokuyor, hatta hindistan cevizli ve kakolu pasta gibi koktuğu da söylenebilir :) İlk sıktığınızda biraz ağır gelebilir. Çok da kalıcı. 
Yeni şişeleri beyaz renkte, görünce şaşırmayın :)






 

 
İkinci olarak Victoria's Secret - Coconut Passion vücut spreyini keşfettim. 250 ml'liğini 25 tl'ye almıştım internetten. Noix de Coco'dan farklı olarak, bu kokuda ayrıyeten vanilya ve biraz da pudra notası var. Bisküvi (püskevit mi demeliydim?) gibi kokuyor bence. Kalıcılığı ehhh.







Üçünü ürünümüz de Avon'un Tahitian Holiday'i. Biliyorsunuz Avon'un çok sevilen ve beğenilen ürünlerini üretimden kaldırma gibi bir huyu var. Bu parfüm de Avon'un kurbanı olanlardan. Yurtdışına dil kursuna giden bir arkadaşımın kaldığı eve gönderdim ebay'den (başka parfümler de gönderdim onun adresine, onları da inceleyeğim), Türkiye'ye dönüşte bana getirdi. 50 ml'lik parfümü 5 pound'a aldım, kargo ücretini hatırlamıyorum.

Tahitian Holiday'de diğer iki parfümden farklı olarak çiçek kokusu hindistan cevizinden biraz daha ön planda. Fragrantica'dan gördüğüm üzere bu çiçekler de tiare ve yaseminmiş. 
Kalıcılık çok az.





Celebrity Deathmatch yapmak gerekirse,
Kalıcılık: Noix de Coco > Coconut Passion > Tahitian Holiday
Farkedilirlik: Noix de Coco = Coconut Passion > Tahitian Holiday

Veeee Kazanan:
Yves Rocher - Noix de Coco! :)
 

10 yorum:

  1. Bende yves rocher.den vanilyalisini aldim gecen hafta.dedigin gibinacayip kalici.bir de satici kizin gazi ile dus jeli ve vücut losyonunu da aldim.onlarda muhtesem kokuyor ve cok kalici.eger kokusunda memnun kaldiysan kombin olarak dene bence;) benim de sirada hindistan cevizlisi var;)

    YanıtlaSil
  2. bendeki onlarca parfümü bi eritebilirsem vanilyalılara dalacağım ama ne zaman azalır bilmiyorum :))

    YanıtlaSil
  3. ben de Yves Rocher inkini yeni aldım çok güzel kokuyor.. blogunu da izlemeye aldım .. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Celebrity deathmatch hehehh :D Ben de hindistan cevizi ve vanilya kokucuyum . En son TBS'den hindistan cevizli vücut spreyini aldım. O da fena değil,tavsiye ederim. Yves Rocher'in hindistan c. ve vanilyasını da bayılarak kullanıyorum :) Ayrıca bloguma hoşgeldiiin !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş bulduk :)
      vanilya kokularına da bi ilgim var, birkaç parfüm bitirebilirsem yves rocher ya da tbs'nin vanilyalısını düşünüyorum bakalım :)

      Sil
  5. merhaba:) kozmetik ürünleriyle yakından ilgiliyseniz buypasa.com a mutlaka bakmanızı öneririm. oldukça yüksek indirimler mevcut.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben Avon Tahitian almak istiyorum fakat Turkiyeden kaldırıldığı için alamıyorum :( ve onun gibi kokan bişey bulamıyorum. Eğer mümkünse hâla yurt dışı ile bağlantınız varsa bana getirtme şansınız olabilir mi? :( Mail adresim aylinugurelli@gmail.com buraya cevap yazarsanız çok mutlu olurum... Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar. Ne yazık ki şu sıralar yurt dışı bağlantım yok.. Çok fazla bulunan bir ürün de değil ama umarım bulabilirsiniz...

      Sil
  7. Yine de cevapladığınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis