24 Mayıs 2014 Cumartesi

Hayal Kırıklığı - Real Techniques Pudra Fırçası

Daha önce blog'umda bahsettiğim gibi, Amerika'dan büyük bir hevesle MAC pudra almıştım. Ancak pudra fırçası almayı unutunca geldiğimden beri kullanamadım pudrayı. Geçenlerde Kozmela Real Techniques fırçalarda indirim yapınca RT Powder Brush'a kargo dahil 32,5 liraya sahip oldum. Büyük bir hevesle fırçamın gelmesini bekledim ancak tam bir hayal kırıklığı oldu.



 Fırçanın kılları gereğinden fazla uzun ve fazla. Bu yüzden şakaklar, burun kenarları gibi yerlere pudra süremiyorsunuz.
Pudrayı fırçayla bolca alsanız bile, fırça yoğun kılları yüzünden çok pudra yiyor. Yine aynı nedenlerde dolayı, kat kat pudra uygulasanız bile yüzünüzde bir değişiklik olmuyor; çünkü bütün pudra kılların arasında kayboluyor!
Fırçanın kıllarıyla sapın birleştiği yeri tutarak uyguluyorum ki en azından yüzümün dar kısımlarına girebilsin. Ancak yine de, yanak gibi nispeten geniş bölgelerde de pek bir kapatıcılık gözlemleyemiyorum. 
Sorun pudrada mı acaba diye düşünüp önceden kullandığım 1 liralık pudra aplikatörüyle uyguladım MAC pudramı, sonuç tatmin ediciydi. Yani; sorun Real Techniques'in bu -bence- berbat fırçasında.
 
 Bu fırçayı heyecanla bekliyordum; fakat son zamanlarda kullandığım en başarısız fırça çıktı. Aynı şekilde, Real Techniques allık fırçası da fazlasıyla uzun ve işlevsiz. Keşke fırçalarda da geri verme gibi bir şansımız olsaydı.

Real Techniques diye her ürünü iyi olacak diye bir şey yokmuş demek ki...

Bu üründen memnun kalan var mı aranızda?

16 yorum:

  1. Bu fırçayı yeni aldım henüz denemedim ama allık fırçasını severek kullanmıyorum bende :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. allık fırçası bundan iyi şimdi, bugün bi karşılaştırma yaptım da. en azından allık sürebiliyor :/

      Sil
  2. Tahmin etmiştim az çok:/ o yüzden en işe yarar fırçaları fondöten fırçaları oluyor genlliklede. Belki göz için olanlarıda iyidir ama,piyasada fiyatı uygun iş göre dolu fırça var internett üzerindekiler özelliklede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. expert fırçası iyi diye hepsi aynı kalitededir diye rt'den gidiyordum da, başka markalara bakmak lazım dediğin gibi..

      Sil
  3. Çok şaşırdım ben çok memnunum bu fırçadan. Ama tabi beklentilerimiz farklı olduğundan kaynaklanıyor.. Ben hiçbir kapatıcılık beklemeden yalnızca fondötenin verdiği parlak bitişi alıp matlık sağlasın diye kullanıyorum. Yoğun pudra uygulamasından hoşlanmıyorum çünkü cildim o pudrayıı kusuyor. En iyi sonucu bu fırçayla almıştım. Demek ki bu fırçayı alırken hangi beklentiyle yaklaştığımız göz önünde olmalı:)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fondöten üzerine transparan pudra kullandığımdan kapatıcılık derdim yok ama sadece pudra uyguladığım zamanlarda en azından yüzümdeki kızarıklıkları kapatması lazım. o bile yok. direkt etkisiz eleman ya :)

      Sil
  4. Allık fırçasını ben sevdim ama bu fırça gördüğüm kadarı ile bana göre değil. Ben tok kıllı fırçaları seviyorum, Ecotoolsun bronzer fırçası diye geçen bir fırçası var, onu yeni aldım ve çok memnunum. Tam istediğim fırça.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecotools'un dediğin fırçasına baktım, çok tatlı görünüyor! Pudra fırçası dediğin fırçanın kıllarının uzunluğu tam da öyle olmalı işte. Kılları daha az yoğun olursa tam kıvamında ;)

      Sil
  5. Bende almayı düşünüyordum bu fırçayı ama an itibariyle vazgeçtim! =/

    YanıtlaSil
  6. Benim de tam tersi en sevdiğim fırçam oldu :) Toz toz olup yüzümde de ister tek ister fondöten üzerine uygulayınca kalıp gibi ve yapay duran pudrayı bununla uygulayınca hem sabitledi hem de bütün o kalıp görünümü falan gitti. Tam benim istediğim gibi büyük ve çok kıllı,burun kenarı için de aynı senin gibi bastırıp şöyle bir geçiyorum bazen :) Zevkler ve renkler tartışılmaz diye boşuna demiyorlar,birinin beğenmediğine bir başkası bayılabiliyor şekil A'da olduğu üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enteresan valla :)) Ben o kalıp gibi görüntüye de razıyım, yeter ki hafif kızarıklıkları kapatsın. Hele fırçanın kıllarının büyüklüğünden memnun olmanı okuyunca iyice emin oldum zevklerin değişkenliğinden :))

      Sil
  7. ben aynı hayal kırıklığını expert face fırçasında yaşadım malesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa ondan memnun olmayan bir seni duyuyorum bak. Ben çok seviyorum o fırçayı :)

      Sil
  8. Blush Brush'tan ben de süper memnun değilim ama kullanıyorum. Aynı fırçayla pudra da uyguluyorum. Sen de dene istersen görece ince olduğu için daha rahat edersin belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini karşılaştırınca pudra için blush brush daha mantıklı görünüyor. Fırçalarımı temizlikten geçirince bir deneyeyim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis