17 Nisan 2013 Çarşamba

"Kryolan'da Makyaj Eğitimi Rezaleti" Hakkında Düzeltme ve Son Gelişmeler

Geçen hafta yakala.co sitesinden aldığım "Kryolan Shop'ta makyaj eğitimi" fırsatında yaşadığım olumsızlukları yazmıştım. Gerek twitter'dan gerekse blog'umdan destek olan herkese çok teşekkür ediyorum, sayenizde şikayetim Kryolan'a çok çabuk sürede ulaştı ve hemen ertesi sabah bana mail'le ve telefonla dönüş yaptılar. Yakala.co da pazartesi günü bana ulaştı. Sorun şu:

"Katya" isimli Kryolan Shop, aslında 2 yıldır Kryolan Shop değilmiş. Fakat dükkanlarından Kryolan logosunu kaldırmadıkları için yasal süreç devam ediyormuş. Ben durumu blog'uma taşıyınca Katya'dan dükkanın iç-dış fotoğraflarını istemişler, fotoğraflar bana da geldi. Kryolan logosunun üzerine poster yapıştırılmış ve kapatılamayan kısımlara "sözde" güneş ışığı vuruyormuş gibi rötuş yapılmış :)) 

Kryolan'ın, bu dükkanın kendilerinden habersiz iş yaptıklarını öğrenmeleri benim yazımla oldu, aynı fırsat Grupanya'da da açılmıştı, onun da kendileriyle alakası olmadığını belirttiler. Sanırım bu firmanın hala Kryolan üzerinden para kazanmaya çalıştığının kanıtlanması, mahkeme sürecinde oldukça belirleyici olacaktır.

Pazartesi Yakala.co'dan telefon aldım ve onlar da Katya isimli dükkanın yanlış bilgi verip kendilerini kandırdığını, bir an önce para iademin yapılacağını, özer dilediklerini söylediler. Umarım benim gibi mağdur olan herkesin de para iadesi bir an önce yapılır.

Katya isimli, kendini Kryolan Shop zanneden ne idüğü belirsiz dükkan müşterilerine insan gibi davransaydı, şimdi bunları yazıyor, tartışıyor olmazdık. Her şeyde bir hayır var, kendilerinin böyle saçma sapan davranışları olmasaydı, yasa dışı iş yaptıkları ortaya çıkmayacaktı. İyi ki oldukları gibi davranmışlar :)

Umarım ileride gerçek bir Kryolan Shop'ta makyaj eğitimi alıp blog'umda paylaşabilirim. Yaşadıklarımdan dolayı, şimdilik zor görünüyor :)

Konuyla ilgili Kryolan'ın bana yolladığı basın bülteni ise aşağıda: 


"Bugün dünyanın 70' den fazla ülkesinde makyaj sanatçıları, kozmetik uzmanları, tiyatro, sinema, TV, video ve efekt uzmanları tarafından tercih edilen KRYOLAN 750'den fazla renk yelpazesi ve tonlamaları ile 16.000'den fazla ürün üreterek profesyonel makyaj ürünlerinde lider konumdadır. Berlin firma merkezinde en son teknoloji ile donatılmış Ar-ge laboratuarları ve profesyonel kimyagerlerden oluşan uzman ekibi ile cilde tamamen uyumlu ve kullanıldığı süre zarfında cilde bakım yapma özelliği bulunan ürünler ve özel hammaddeler geliştiren KRYOLAN kendi kulvarında dünyada bir çok ilke imza atarak sektörün gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Aynı zamanda 1945'de ilk üretimini yaptığı günden beri ürünlerinde hayvansal hammadde kullanmayan KRYOLAN, hayvanlar üzerinde test yapmadan üretim yapan bir firma olarak da fark yaratmaktadır.

http://www.grupanya.com/bursa/firsat/kryolan-make-up-academy ve http://www.yakala.co/firsat/bursa/10803/kryolan-da-make-up-kursu-29-90-tl-yakala-co-bursa-firsati?&IsProd=prd  adı altında promosyon yaparak KRYOLAN ismini kullanarak, Bursa'da mağduriyete sebep olan mağaza bir KRYOLAN Shop değildir. Nitekim, web sitemizde de yer alan bayiler kısmında Bursa da böyle bir bayimizin olmadığı gözükmektedir.

Firmamız dışında kaynaklanan bir organizasyon dahi olsa sizlerin Kryolan çatısı altında mağdur edilmenizden dolayı büyük bir üzüntüde olduğumuzu belirtmek isteriz. Bahsi geçen mağaza ile ilgili olarak gerekli hukuki süreçler bir süre önce başlatılmış olup kısa bir sürede sonuçlanmasını beklemekteyiz. Siz değerli kullanıcılarımızın görüşlerinin bizler için önemini bir kere daha vurgulamak isteriz.

Saygılarımızla...

İnanır Group"

12 yorum:

  1. süper hakkını savunman ve geri alabilmen çok güzel.küçük bir macera yaşamış oldun bu da yanına kar kaldı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, olan orada gidip gelene kadar harcadığım vakte oldu. ama o kendini make up artist sanan kuaför terk kadının cezasını bulmasına çok sevindim :)

      Sil
  2. ah keşke istanbul'da olabilseydin çünkü bu cumartesi kryolan bloggerlara makyaj eğitimi verecek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke vaktim olsaydı da gelseydim ya. neyse artık vaktim olduğu bir zaman telafi ederim :)

      Sil
  3. Olayın çözümlenmesine sevindim.. Bu tarz çalışan yerler var demek ki.. Dikkat etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. insanın hiç aklına da gelmez başka firmanın adına iş yapacakları. artık bir yere makyaj eğitimine vs. gitmeden önce bol bol araştıracağım :))

      Sil
  4. Aaa ne güzel olmuş ki başkalarının da mağdur olmamasına vesile olmuşsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkese para iadesi yapsalar keşke, ama hiç zannetmiyorum. yine randevusunu alan gitmiştir oraya.

      Sil
  5. Merakla bekliyordum olayın sonucunu ama böyle bir cevap beklemiyordum gerçekten şaşırdım..demek ki senin başına böyle bir şey gelmeyip sesini duyurmasaydın kim bilir kaç kişi mağdur olacaktı inşallah dilediğin gibi bir gün gerçek bir kryolan mağazasında ki deneyimlerinide paylaşırsın bizimle sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işin kötüsü, ben fırsatı alalı 1 aydan fazla oldu, yani bu süreçte birçok kişi o dükkana gidip fırsat kuponunu kullanmıştır. herkesin parası iade edilse keşke...
      vaktim olduğunda gerçek bir kryolan mağazasına gitmek istiyorum, blog'a da yazısını yazarım o zaman:)

      Sil
  6. kötü bir deneyim olmuş...
    İyi ki de yazmışsın canım

    YanıtlaSil
  7. İyi ki yazmışsın da sahtekarlık ortaya çıkmış. Kryolan açısından ortaya çıkarman güzel olmuş ama senin de hevesin kursağında kalmış. Keşke ona da bir çözüm bulsalarmış.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis