25 Kasım 2012 Pazar

İnternetten Alışveriş Her Zaman Kârlı Değildir - Bir Çorap Serüveni

Dore Çorap'ın bu seneki basın bültenlerinde pudra pembesi bir ten çorap vardı. Web sitelerinin altını üstüne getirdim, fakat ona benzer bir çorap bulamadım. Twitter'dan sordum kendilerine, Fit 15 modelinin "Sahra" rengi olduğunu cevabını aldım. Çorap kendi sitelerinde 3,75 tl. Kargo parası da 5 lira. Yani bu çorap bana 8,75 liraya mal olacaktı. Ben de Dore Çorap'ı arayıp yaşadığım şehirdeki (Bursa) satış noktalarını sordum, birinde karar kılıp, oraya gittim.

Bursa için konuşuyorum, Cumhuriyet Caddesi'nde Birleşik Onur Çarşısı var, çorapçılar çarşısı da diyebiliriz, zira içindeki dükkanlarda çorap ve iç çamaşırları satılıyor genel olarak. İşte o dükkanlarda Dore, DayMod, Italiana, Penti, Müjde, kısacası bütün çorap markalarını bulabilirsiniz. Ben en başta internet sitesindeki fiyat direkt üretici fiyatıdır, dükkanlar kâr koyar diyordum ki, dükkanların çok daha ucuz olduğunu farkettim. Neredeyse bütün çoraplar, web sitelerindeki fiyatlardan ucuza satılıyordu!

Dore Çorap'ın kendi sitesinde 3,75 lira olan çorabı fotoğrafta da gördüğünüz üzere 2,50 liraya, DayMod'un kendi sitesinde 4,20 lira olan çorabı 1,75 liraya,
Italiana'nın çorabını da 4 liraya aldım. (Italiana'nın internet sitesi yok, o yüzden internet fiyatını bilemeyeceğim)

Neredeyse her ihtiyacını internetten karşılayan biri olarak, bu benim için bir ders oldu. Arada çarşıya pazara çıkmak gerektiğini anladım :) 

Şimdiii, alana kadar ölüp ölüp bittiğim Dore pudra pembesi çoraptan bahsedeceğim. Bi kere boyuma ve kiloma uygun olarak L'sini aldım ama kısa geldi. Arkasında yazan ölçü tablosunda hangisine uyuyorsanız bir büyüğünü alın.
Renk olarak büyük hayal kırıklığına uğradım, zira rengin pudra pembesiyle alakası yok. Bildiğin ten rengi. Hafif de parlak. Kötü veya kalitesiz değil, yapısı çok güzel ama beklediğim renk değil :/

Bu alışverişten sonra, artık ne alacaksam, önceden o ürün etrafımda da satılıyor mu diye bakıyorum. Tasarruf açısından sizlere de tavsiye ederim ;)


8 yorum:

  1. ben de internetten alışveriş severim ama gezip bakarak alışverişin zevki de başkadır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen! hele de son zamanlarda gezerek dolaşmak daha zevkli geldi.

      Sil
  2. Penti'nin sahra rengini tavsiye ederim. Çok hoş bir pudra rengi, aradığın çorap rengi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim pudra rengi anlayışımla çorap üreticilerinin pudra rengi uyuşmuyor sanırım. dore'nin sahra'sıyla penti'nin sahrası aynıdır diye tahmin ediyorum :)

      Sil
  3. bu yazıyı iyiki yazdın arkadaşım bunun gibi çok marka var maalesef,bu arada burun ameliyatı için önerdiğin dr Sabri Bey EPC Hastanesinde başhekimmiş:) 3000 tl ücret istediler,sen tavsiye ettiğin için teşekkürü borç bildim.Bakalım korkumu yenip karar verebilecekmiyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa, balcalı'dan oraya geçmiş demek ki :) o adam için 3000 tl ucuz bile, gerçekten işinde uzman bir adam. burun ameliyatı en sıradan ameliyatlardan biri artık, korkacak hiçbir şey yok, herkes oluyor. çok daha ağır ameliyatları hiç korkmadan geçirdim ben, bu ameliyat ne ki :)

      Sil
  4. :) doktoru google a yazınca magazin programı gibi hayat çıkıyor :)
    ama bakalım güvenip yaptırcam galiba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya, ben de gazeteden takip ettim haberleri. o adamdan hiç beklemezdim ama bizim için önemli olan işinde nasıl olduğu :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis