28 Mayıs 2014 Çarşamba

Hindistan Cevizi Çılgınlığım!

Hindistan cevizinin her türlüsüne bayılıyorum. Parfümü, bakım ürünlerleri, yağı, kremleri... Ne bulursam severek kullanıyorum. Brezilya'dayken favori içeceğim hindistan cevizi suyu idi. Hatta yine Brezilya'dayken hindistan cevizi sütü ile yemek yapmıştım, nefis olmuştu.

Sanırım hayatta en sevdiğim koku hindistan cevizi kokusu. O yüzden ne bulduysam aldım. İşte koleksiyonum:

- Trader Joe's Coconut Oil: ABD'den 4-5$'a almıştım. Hayatımda kullandığım en iyi hindistan cevizi yağı. Kokusu bile beni öldürmeye yetiyor. Açıp açıp kokluyorum. O kadar harika bir şey ki, yiyesim geliyor. Zaten aldığım markette de yiyecek reyonunda satılıyordu :)
- Palmer's Şampuan: Henüz kullanmaya başlamadım ama müthiş olduğuna eminim.
- Organix Coconut Milk Saç Kremi: Hastasıyım! Hem harika kokuyor hem saçlarımı besleyip yumuşacık yapıyor. Bir tane de blog satışım için almıştım.
- Yves Rocher Noix de Coco Lip Balm: Yves Rocher alışverişimin yanında hediye olarak gelmişti, haliyle havalara uçmuştum. Ortalama bir lip balm ama kokusuna bayılıyorum.
- Dirty Works Coconut Scrub: Bunu da %50 indirimde görünce, cicili bicili ambalajına ve tabii ki hindistan cevizli olmasına dayanamayarak aldım. Ancak hiç memnun değilim. Yazısını yazacağım yakın zamanda.
- Kruidvat Coconut Body Lotion: Bu losyonu Hollanda'dan almıştım. Havaalanındaki çok sıkı güvenlik önlemlerine rağmen uçağa sokabilmiştim. O yüzden yeri ayrıdır ama hala sıra gelmedi kullanmak için :)
- The Body Shop Coconut Oil: Bu ürün saçların daha parlak görünmesine yardımcı oluyor. Saç uçlarım kuru görünüyorsa bundan sürüyorum. Harika kokuyor elbette ki.
- Palmer's Brazilian Kerain System: Brezilya fönü alternatifi, zararlı kimyasal içermeyen bu seti ABD'den almıştım. Becerikli bir arkadaşımın Ankara'ya gelmesini bekliyorum uygulamak için, kendi başıma halledemem :)

Veee parfümler. Daha önce hindistan cevizli parfümlerimi karşılaştırmıştım, aileye yeni üyeler katıldı. 

- Victoria's Secret - Coconut Passion: Pek kalıcılığı olmayan ortalama bir koku. Hindistan cevizinden çok vanilyayı andırıyor bana.
- Jennifer Lopez- Miami Glow: Hayatımın 2 parfümünden biri, hastasıyım! Tam sahil kokusu. Güneş kremi gibi kokuyor. Stokladığım ilk ve tek parfümdür :)
- Yves Rocher - Noix de Coco: Biraz ağır bir koku, vanilyayı andırıyor bu da. O kadar sıkmama rağmen ne kadarının bittiğini şişeden görebilirsiniz. Oldukça bereketli.
- Harajuku Lovers - G.: Bu parfümü ABD'den almıştım yine. Beklentilerimin altında kaldı kokusu. Çok kalıcı da değil.

Sizin de böyle takıntı derecesinde sevdiğiniz kokular var mı?

11 yorum:

  1. Benım YR parfumum bildiğin beyaz ve tamamen hindistan cevizi kokuyor. Ben bunu vanilyalı olan sandım hatta resmi gördüğümde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında aynı parfüm ama ben yıllar önce almıştım. sonra rengini değiştirdiler.

      Sil
  2. Huhuuwww benim de var hindistan cevizi çılgınlığı hihii,yanında da ek olarak vanilya :))) Yves Rocher'in coconut parfümü efsane zaten benim için,ölene kadar kullanacağım,aşığım :D Dünyadaki en güzel kokular bana göre hindistan cevizi ve vanilya ,bir de son zamanlarda tarçın kokusuna dadandım.Tarçın severdim normalde de ama kokusuna yeni kaptırmaya başladım nolduysa hehehh..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vanilya bana ağır geliyo ama tarçın konusuna katılıyorum. Gerçi ne zaman tarçın kokusu duysam canım pasta çekiyor :D

      Sil
  3. Naneli ve menthollu herseye bayiliyorum :)ne bulursam aliyorum ama Amerika'dan aldigin hindistan cevizi yagini merak ettim. Her markette bulabilir miyiz ?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Trader Joe's diye kendi organik ürünlerini satan bi süpermarket zincirinden almıştım, bir tek orada bulunuyor. Depolamak için fazladan alacaktım ama kalmamıştı :/

      Sil
  4. Ben ise hindistan cevizi kokusundan pek hoşlanmadığımdan hiçbirini kullanamam :) Ben takıntı seviyesinde cherry blossom kokusunu seviyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cherry Blossom'a ben de bayılıyorum! Ama onun ürün çeşitliliği hindistan cevizi kadar yok :)

      Sil
  5. Bende bu tarz kokulara bayiliyorum fakat disarida kullanamiyorum, vucut losyonunda tercih ediyorum :) ozellikle body shop un cikolata kokusuna hastayim :)

    YanıtlaSil
  6. Guzel ve aciklayici tebrikler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis