28 Ağustos 2013 Çarşamba

Bayram Çekilişimin Kazananı!

Selamlar,
Çekiliş listelerini hazırlamam çok uzun sürdü, yine bütün sosyal hayatımdan mahrum kaldım günlerce. Başka çekilişlerim de olacak, bunun kolay yolu yok mudur, bilen varsa aydınlatsın lütfen :)

GFC izleyicilerimi tek tek bulabilmek inanılmaz zor bir iş olduğu için en başta hepsini kağıtlara tek tek yazdım şu şekilde (kağıtların arkaları da dolu):

Daha sonra link'leri tek tek kontrol ettim, hatalı olanlara mail attım hakları yanmasın diye, geri dönüş yapanların haklarını düzelttim, dönüş yapmayanları listeden sildim. Eski blog yazısına çekiliş link'i iliştirenlerin ek haklarını, başkasının bloglovin' hesabını verip takipçinim diyenleri de direkt sildim. Bloglovin'den takipçinim deyip link bırakmayıp, profilini de bulamadıklarımı -kahin olmadığım için- listeden çıkardım. (Bloglovin'den takipçim olduğunuzda mail geliyor, link bırakmayanları mail'lerden buldum, bulamadıklarımı sildim)
Bir dahaki çekilişlerimde link bırakmayanları direkt eleyeceğim, zira link bırakmadan "takipçinim" diyenlerin profillerine ulaşmak için çok vakit kaybettim.

900'e yakın hak içinden geçersizleri çıkarınca sayı 754'e düştü. Kazananı random.org'la belirledim.

Veeee kazanan:
63 numarayla MERVE ÖZHAN!





Tebrikler, mail'ini atıyorum hemen :)

Merve cumartesi gününe kadar bana dönüş yapmazsa çekilişi tekrarlayacağım.

Bir sonraki çekilişimin hediyeleri hazır bile, çekiliş listesi hazırlama stresini atlattığımda başlatacağım :)
Görüşmek üzere!

6 yorum:

  1. Çok mutlu oldum :) İletişim bilgilerimi yolladım.

    YanıtlaSil
  2. Keşke kağıtlara yazacağına Word'de bir liste oluştursaydın. Ctrl+F ile kolayca bulabilirdin sonra aradığın kişiyi :) Ben bir sonraki çekilişim için öyle yapmayı planlıyorum.

    Benim çekiliş kontrol yöntemim daha en başından liste oluşturmak. Yorum atan kişi tüm şartları yerine getirdiyse listeye ekleyip yorumu onaylıyorum. Şartı eksik olanı spamlere atıp o kişiye mail atıyorum. Düzeltirse listeme ekliyorum.

    Ben çekiliş duyuruları çok sonradan silinse de bunu takmıyorum. Önemli olan duyurunun ilk anda yapılması. Kimse kimsenin Twitter'da bir ay önce ne paylaştığını önemsemez diye düşünüyorum. O yüzden son kontrolüm spame giren yorumlar gerçekten eksik şartlı mı diye bir kontrol ve ardından tüm listeyi yorumlara göre kronolojik olarak sıralandı mı diye kontrol etmek oluyor. Sonra hala spamde olan katılımları listemden çıkarıyorum.

    Sonra kazananı belirliyorum. O noktada kişinin beni GFC ve Bloglovin'den takip ediyor olması gerekiyor hala. Geçen çekilişimde Bloglovin'den silmişti ilk kazanan beni, ikinci kazanan kazananım oldu. Duyuru silinmiş olabilir, ki çoğu kimse silmiyor, ama hala izleyicim olmayan biri çekilişimi kazanamaz benim mantığıma göre.

    Çalışma yöntemimin bu olduğunu da söylemiştim, bir itiraz da almadım :) Sonuçta çekiliş yazısında da duyuruları hiç silmeyin demiyorum, öyle bir şey isteyemem söylemediysem. Ki 200 küsür katılımı bekletip bekletip son anda kontrol edersem kafayı kaçırırım ben :D Arka arkaya 20 tane kontrol etsem başıma gözüme ağrılar giriyor :)

    Umarım bol aydınlatıcı bir yorum olmuştur. Bu arada kazananı tebrik ediyorum :)




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun uzun yazmışsın bir de, cansın :)

      Kağıda yazmak daha kolay geldi, tek tek Word'e geçirmekle uğraşmayayım demiştim ama şimdi düşününce daha mantıklı geldi :)

      Bu yaz sürekli bir yerlerde tatilde olduğum için ne blog'a yazı yazmaya ne de çekiliş listesini hazırlamaya vakit bulabildim. İlk günlerde günü gününe Excel'e aktarabildim, diğer günler birikti hep.

      Ben de sonradan silinme ihtimaline karşın kontrolleri en son yapmıştım geçende, ama bu sefer önemsemedim o kadar. İzleyicileri kontrol etme işini de en sona bıraktım bahsettiğin nedenler yüzünden.
      2 güne bir yeni çekiliş başlatanların ve bir dolu şart koyanların kontrollerini nasıl yaptıklarını çok merak ediyorum açıkçası :)

      Sil
    2. Ne demek :)

      Birikmesi çok kötü oluyor işte. Ben tatildeyken de birikmişti, dönünce kabus gibiydi :/

      Ben çekiliş işinden soğudum bu ara valla, severek yapıyorum, izleyicilerimi mutlu etmeyi seviyorum ama kontroller beni öldürüyor. O yüzden bir süre ara vereceğim sanıyorum. Üst üste olmuyormuş :)

      Sil
    3. Ben de çekiliş için bi sürü şey alıyorum ama bu kontroller yüzünden başlatmaktan üşeniyorum. En temizi sadece yorum bırakma şartı olan çekilişler :)

      Sil
    4. Ben de aynen öyle oluyorum :) En temizi onlar ama hiç değilse takip edilmek istiyor insan :/

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis