17 Mart 2013 Pazar

Mim - Kozmetik Düzenim

Bu mim'i de -her mim'i olduğu gibi- yapmayı çok istiyordum, Cansudandünyaya çok sağolsun beni mim'lemiş :) 
Çok fazla makyaj malzemem/kozmetik ürünüm olduğu için koyacak yer sıkıntısı çekiyorum. Makyaj malzemelerim genel olarak gördüğünüz Ikea sehpasının üzerinde dizili. Eskiden 2 adet Ikea sehpası kullanıyordum, sıkıştıra sıkıştıra 1'e düşürdüm ki odamda yer açılsın :)

En solda bulunan "makyaj malzemeleri için çekmeceli kutu"yu daha önce yazmıştım. Onun üstünde içine farlarımı koyduğum makyaj çantası ve fırçalarımın bir kısmı var. Arkasında -buradan pek görünmese de- diğer far paletlerim, birkaç saç bakım ürünü, pudra, krem vs. bulunuyor.

 
 Makyaj çantasının içinde bulunan farlarım. Favorim ise en üstte bulunan M.A.C.-Sorcery.

Asıl cümbüş makyaj sehpamın ortasında başlıyor. Fondötenlerim, allıklarım, fırçalığım ve ıvır zıvırı koyduğum kalemlik ortada, parfümlerim ise solda bulunuyor. 

Parfüm hastası olduğum için çok sayıda parfümüm var. O günkü kıyafetime/moduma/hava durumuna göre parfüm seçiyorum :)

3 adet fondötenim (Chanel Mat Lumiere, Nars Sheer Matte ve Golden Rose Stick), Missha'm ve allıklarım ise hemen çekmeceli kutunun yanında duruyor.

 Ikea'dan aldığım bu kalemliğin içine eskiden göz kalemlerimi koyuyordum. Şimdiyse, fırçalığa sığmayan fırçalarımı, cımbız, kirpik kıvırıcı gibi alet edevatı koyuyorum. Oldukça pratik.

Bu kalemliği internetten 4-5 liraya almıştım. El kadar bir şey, çok küçük. Ben de fırçalık olarak değerlendirmeye karar verdim. 7-8 fırça alıyor.


Şifonyerin üzerine de cilt bakım ürümlerimi, kremlerimi, Doa Kozmetik'ten aldıklarımı ve bitirme projemde olan ürünleri koyuyorum (ki sürekli gözümün önünde olsunlar)
Bu arada fotoğrafta gördüğünüz tavşanı Total'den aldım, bayılıyorum peluş oyuncaklara. Çok tatlı değil mi? :)

Ve son olarak da banyoya sırf kozmetik ve bakım ürünlerimi koyabilmek için monte ettirdiğim 3'lü rafı görüyorsunuz. En üstte şampuanlar, saç kremleri, spreyler ve duş jelleri var. 2. katta cilt bakım ürünleri, makyaj temizleyiciler, maskeler bulunmakta. En alt katta ise sadece saç bakım ürünlerim var. Elektriklenmeye karşı losyonlar (saçlarım çok kabarıp elektriklendiği için en çok bunlardan var), saç maskeleri, düzleştirici ve bukle belirginleştiriciler, saç onarıcılar.

Eveet, kozmetik ürünlerimin büyük kısmını gördünüz. İşin en büyük kısmını, yani ojelerim ve rujlarımı ise ayrı bir post'ta göstereceğim. 

Çok fazla kozmetik ürünüm var, evet :) Daha birkaç ay öncesine kadar biri bitmeden diğerini alıyordum ama bitirme projemle birlikte, ihtiyacım olmayan hiçbir şeyi almıyorum, elimdekileri de bitirmeye çalışıyorum.

Bu mim'i için Cansu'ya tekrardan teşekkür ediyor ve mim'i aşağıdakilere yolluyorum:
Makyajlı Haller
Makyaj Sayfam
Gonca'nın Güncesi
Kozmetik Delisi

16 yorum:

  1. Acaip çok ürün gördüm:))
    ben de bu mim i yaptım geçtiğimiz hafta bana çok demişti arkadaşlar ama seninki benden fazlaymış:)

    www.alisverismakyaj.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, senin yazını gördüm, yapmasaydın seni de mim'leyecektim :)
      en az benimkiler kadar var sende de :D

      Sil
  2. Ooowww gözüm döndü şuan O_o
    Hele o üçlü raf fışkırıyor. Hepsini güle güle kullan

    YanıtlaSil
  3. Ne kdr cok kozmetik urununuz var bakmaya doyamiyor insan merak uyandiriyor :) guzel gunlerde kullanin. Cansu beni de mimlwdi yazimi yazdim :) bana da beklerim www.makyajsevdam.blogspot.com :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bile bakmaya doyamıyorum :)
      seninkini de görmüştüm, benimkine kıyasla az ve öz :)

      Sil
  4. bu mimi yapabilmem için önce bir düzen yapmam lazım yani çok dağınıklar :D düzenler düzenlemez hemen yapıciiim :D beni unutmadığın için çook teşekkür eder, öperim! ♥

    YanıtlaSil
  5. bir kozmetik müptelası olarak valla gönlüm gözüm açıldı oh miss:) Orada cotton candy yazan nedir? birde ysl babydoll parfüm gördüm orada tam olarak nasıl bir parfüm neyli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cotton Candy isminde bir parfüm. http://www.fragrantica.com/perfume/Prince-Matchabelli/Cotton-Candy-Girly-Girl-9408.html Zamanında yurt dışından bir parfüm siparişimin yanında sırf ucuz diye bunu da almıştım. Pamuk şeker gibi kokuyor :)

      Öbürü de Babydoll değil, Oriflame'den Roc Angel. Narenciye notaları içeriyor. Yazlık bir koku. Dikkatine hayran kaldım bu arada :)

      Sil
  6. Bir bitirme projesi yetmez bence sana :) Bir de kendiminkilere baktım bi avuç göründü gözüme :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aylardır bir şey almıyorum, eksilen bir şey yok. zaten o kadar makyaj malzememe rağmen okula nasıl geldiğimi biliyorsun :)) kullanmadığım için bitmiyor. almayı kestim, yine azalmıyor :))

      Sil
  7. Şimdi gördüm mimi :) daha önceden benzerini yapmıştım ben :))
    Bu arada orada olup hepsini mıncırasım geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktım senin blog'unu, göremedim böyle bi mim. tüh :)

      Sil
    2. 2 ay öncesinde falan yapmıştım ama düzen hala aynı:) Çekmeceni göster diye bir mimdi sanırım :) Ama yine de çok teşekkür ederim beni unutmadığın için :*

      Sil
  8. Üf-üf-üf bunlarla bir dükyan açarım ben harikasın :)Benim bloğada beklerim:*
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis