3 Ocak 2013 Perşembe

2013 Kozmetik Kararları!

My Own Private Nonsense'in birbirinden özendirici yazılarından birinde görmüştüm, ben de yazmaya karar verdim.


Geçenlerde M.A.C.'te kısa bir makyaj dersi aldığımı yazmıştım. O günden beri benim için çok şey değişti :) Hem o dersten sonra hem de alıp alıp kullanmadığım onlarca kozmetik ürününü görünce, alttaki kararları vermiş bulunuyorum.

1- Sırf dış görünüşüne kanıp kalitesiz ürünler al-ın-ma-ya-cak! M.A.C.'in jel eyeliner'ını aylardır kullanıyorum, en üst tabakasındayım hala. Chanel fondötenimi mayıstan beri kullanıyorum, daha 1 cm azaldı. (fotoda da gördüğünüz gibi) Missha BB Cream'imi 3 yıldır kullanıyorum, hala bitiremedim! Zaten her gün makyaj yapan biri değilim, dolayısıyla makyaj malzemelerim uzuuuun süre gidiyor. O zaman niye kalitesizini alayım? 

2- Bitirme projemdeki ürünler azmadıkça -oje hariç- yeni ürünler almak yok. Alacağım yeni ürünler de, bendeki muadailleri bitince edililecek. "Aaa, indirimdeymiş", "alayım, dursun kenarda" diye bir şey almak yok, önce elimdekiler bitecek!

3- Ancak elimdeki benzerleri bittikçe M.A.C.'ten o çok beğendiğim ürünler alınacak. (Makyaj eğitimi sırasında kullandığımız ürünlere hasta oldum!)

 Eyeliner'ın üstünü fırçayla deştim biraz :) Fırçayı 2 kez hafifçe eyeliner'a değdirsem bile yetiyor o günlük makyajıma, çok bereketli bir ürün.

4- Göz farı almak kesinlikle yasak! Elimde her rengin her tonunda göz farı var ve çoğunu 2'den fazla kullanmadım.

5- Odam resmen parfümeri gibi. Kullanmadıklarımı zaten anneme veriyorum ama kullandıklarımdan da azaltmak istiyorum. Bu kadar parfüm, kozmetik sehpamda kalabalık yapıyor.
Hem belki 3-4 parfüm bitirebilirsem (ki hayatımda parfüm bitirmiş değilim) vanilyalı bir parfüm alırım? (bi vanilyalı parfümüm eksik çünkü :) )

6- Elimdeki sayısız vücut losyonu/kremi bitmeden yenisini almak yok!

7- Free shop'a yolum düştüğünde cilt bakım ürünleri hariç hiçbir şey alınmayacak! (içki bile) 

8- Makyaj malzemelerinin kalitesi kadar, makyaj çıkarıcı ürünlerin kalitesi de önemli. Elimdeki ürünler bitince Bioderma Sensibio H2O ve benzer kalitede bir yüz makyajı çıkarıcısı alınacak.

9- Bunları gerçekleştirebilirsem, kendimi M.A.C. 187 no'lu fırça ile ödüllendireceğim :)

Son zamanlarda, bitirme projemin de yardımıyla, eskiye göre daha iradeli bir insan oldum. Bakalım 2013'te yukarıdaki kararlarımı uygulayabilecek miyim? :)


11 yorum:

  1. kozmetik tutumluluğa alıştıkça önceden harcadığım paralara acır oldum.
    en sondaki ödül çok güzel bir fikir:)kararlarından vazgeçmeyip fırçana kavuşman dileğimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı üründen en az 2-3 tane var bende. gereksiz ürünlere harcadığım toplam parayı düşünmek dahi istemiyorum :)
      hehe, teşekkür ederim, umarım o fırça benim olur sonunda da yazısını yazarım :))

      Sil
  2. amaninnn, nedir bu listenin uzunlugu boyle :)

    YanıtlaSil
  3. bazı makyaj blogger'ları, özellikle yabancı makyaj blogger'ları bazen bütün makyaj malzemelerinin fotoğraflarını koyuyor blog'larına, bazılarında bir flormar kiosk'unda olandan daha çok ürün var. ha, parası var alıyordur ama ne zaman kullanıyorlar o kadar ürünü, bozulmuyor mu, çok merak ediyorum :) benim neyse ki o kadar çok yok ve 2013 kararları sayesinde daha da azalacak diye umuyorum.

    MAC eyeliner'ı inglot 30t fırça ile uyguluyorum ben, göz makyajında ulaşılabilecek son nokta diyorum! :)

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın. Ben de farlara bir son verdim artık. Ödül de hakikaten çok iyiymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. far bitirebilen var mıdır acaba, çok merak ediyorum :)

      Sil
  5. baya ürün varmış , güzel ve samimi bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. umarım bende uygulayabileceğim bu kararları ama hala eksik tamamlıyorum özellikle fırça yönünde zaten genel olarak ürünleri bitiremediğimi bildiğimden son kullanma tarihleri dolduğunda atmaya kıyabileceğim ürünlerim olsun istiyorum. her gün makyaj yapıyorum o yüzden de rimele çok para harcıyorum. İki üç tane rimel aynı anda kullanıyorum hiç bir markanın rimeli tek başına yetmiyor benim için, haliyle çok da para vermek istemiyorum bir rimel için.. Öyle oluncada başka kozmetik ürünler görüyorum ister istemez alıyorum ve para boyuna kozmetiğe akıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen en azından her gün makyaj yapıyorsun, aldığın ürünleri kullanıyorsun. benim henüz kullanmadığım o kadar çok ürün var ki :) çoğu ürünümü en fazla 4-5 kez kullanmışımdır hatta. ona rağmen param kozmetiğe akıyor-du. artık kendimi kısabiliyorum :)

      Sil
  7. canım bunun benzerini yeni açtığım bloğuma yazıyorum şimdi fikire bayıldım teşekkür ederim ;) alıntı adresi olarak geçiyorum blog adresini :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis