27 Kasım 2012 Salı

Bourjois Oje - No.18

Bu ojeyi Özge'den almıştım. Koyu bir mavi, lacivert de diyebiliriz. Bu ojeyi özellikle kot ve/veya kot gömlek giydiğim zaman sürüyorum, çok güzel uyuyor. Hafif de ışıltılı.

Kalıcılığı yüksek, fırçası da çok pratik. Kısacası güzel bir oje :)



25 Kasım 2012 Pazar

İnternetten Alışveriş Her Zaman Kârlı Değildir - Bir Çorap Serüveni

Dore Çorap'ın bu seneki basın bültenlerinde pudra pembesi bir ten çorap vardı. Web sitelerinin altını üstüne getirdim, fakat ona benzer bir çorap bulamadım. Twitter'dan sordum kendilerine, Fit 15 modelinin "Sahra" rengi olduğunu cevabını aldım. Çorap kendi sitelerinde 3,75 tl. Kargo parası da 5 lira. Yani bu çorap bana 8,75 liraya mal olacaktı. Ben de Dore Çorap'ı arayıp yaşadığım şehirdeki (Bursa) satış noktalarını sordum, birinde karar kılıp, oraya gittim.

Bursa için konuşuyorum, Cumhuriyet Caddesi'nde Birleşik Onur Çarşısı var, çorapçılar çarşısı da diyebiliriz, zira içindeki dükkanlarda çorap ve iç çamaşırları satılıyor genel olarak. İşte o dükkanlarda Dore, DayMod, Italiana, Penti, Müjde, kısacası bütün çorap markalarını bulabilirsiniz. Ben en başta internet sitesindeki fiyat direkt üretici fiyatıdır, dükkanlar kâr koyar diyordum ki, dükkanların çok daha ucuz olduğunu farkettim. Neredeyse bütün çoraplar, web sitelerindeki fiyatlardan ucuza satılıyordu!

Dore Çorap'ın kendi sitesinde 3,75 lira olan çorabı fotoğrafta da gördüğünüz üzere 2,50 liraya, DayMod'un kendi sitesinde 4,20 lira olan çorabı 1,75 liraya,
Italiana'nın çorabını da 4 liraya aldım. (Italiana'nın internet sitesi yok, o yüzden internet fiyatını bilemeyeceğim)

Neredeyse her ihtiyacını internetten karşılayan biri olarak, bu benim için bir ders oldu. Arada çarşıya pazara çıkmak gerektiğini anladım :) 

Şimdiii, alana kadar ölüp ölüp bittiğim Dore pudra pembesi çoraptan bahsedeceğim. Bi kere boyuma ve kiloma uygun olarak L'sini aldım ama kısa geldi. Arkasında yazan ölçü tablosunda hangisine uyuyorsanız bir büyüğünü alın.
Renk olarak büyük hayal kırıklığına uğradım, zira rengin pudra pembesiyle alakası yok. Bildiğin ten rengi. Hafif de parlak. Kötü veya kalitesiz değil, yapısı çok güzel ama beklediğim renk değil :/

Bu alışverişten sonra, artık ne alacaksam, önceden o ürün etrafımda da satılıyor mu diye bakıyorum. Tasarruf açısından sizlere de tavsiye ederim ;)


23 Kasım 2012 Cuma

Kalyon - 223

Kalyon ojelerin ne kadar kalıcı olduğundan daha önce bahsetmiştim. Yarın yine yolculuğa çıkacağımdan, bi de bozulan ojelerle uğraşmaamak için Kalyon'un bu diğer ojesini sürdüm.

Normalde pembe tonlu ojeleri hiç sevmem ama bu renk benim için bir istisna oldu. Daha baharlık-yazlık bir renk ama ben alakasız renklere bayıldığımdan, karda kışta bile sürüyorum :)

22 Kasım 2012 Perşembe

Mim!

Cadininkozmetikkazani beni mim'lemiş sağolsun. İlk mim'im oldu :)

Favori 3 ürünün?
- Chanel Mat Lumière fondötenim
- Benefit Dandelion allığım
- MAC Brownborder göz kalemim 



Memnun olmadığın 3 ürün?
- Stila renkli nemlendiricim
- Golden Rose stik fondötenim
- Maybelline Affinitone pudram



Bu ürünlerin yazılarını da yazacağım ilerleyen zamanlarda. Ben de bu mim'i birikizleringünlüğü'ne gönderiyorum! :) 

21 Kasım 2012 Çarşamba

Golden Rose Ultra Rich Color Ruj - No.42

Yakın zamanda cart pembe rujlar modaydı. Dudaklarım büyük olduğu için bana yakışmayacağını düşündüm ve hiç deneme gereği hissetmedim. Bu ruju ilk gördüğümde koyu pembe olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. Modaya uygun, ama cart da olmayan, çoook tatlı bir pembe. Nude pembe ile cart arası diyebiliriz :) Favori rujlarımdan biri oldu bile.



Çok tatlı değil mi? :))



   

Rengi bu fotodan çok belli olmayabilir ama adettendir diye dudağımda duruşunun fotoğrafını da koyuyorum :)


20 Kasım 2012 Salı

Golden Rose - Deep Black Volume Maskara

İşte şahane bir maskara! Kirpiklerim zaten uzun olduğu için maskaranın sadece hacim vermesi yetiyor. Golden Rose'un bu maskarası da ağırlaştırmadan hacim veriyor.

Maskara temizleme en sevmediğim şeylerden biri. Çünkü bazı maskaraları en iyi temizleyicilerle bile çıkaramıyorum. Ama bu maskara kolayca çıkıyor kirpiklerimden, etrafı da boyamıyor. Çok memnun kaldım şahsen ;)

 Kirpiklerim normalde de uzun ama gördüğünüz gibi güzel bir dolgunluk verdi.








19 Kasım 2012 Pazartesi

Rimmel Tırnak Beyazlatıcı Oje

Bundan birkaç ay önce tırnaklarımın çok sık oje sürmekten sarardığını farkettim. Her ne kadar arada 1 gün boşluk bıraksam da sararmanın önüne geçemedim. Önce 1-2 hafta hiç oje sürmedim, sararma geçmedi. Sonra neredeyse 1 ay hiç oje sürmedim (nasıl dayandım ben de bilmiyorum), sararma yine geçmedi, ancak dipten çıkan tırnaklarım normal renginde olduğu için, sararmış kısımları uzadıkça keserek bu illetten biraz kurtuldum. 


Bu süreçte tırnak beyazlatıcı ojelere de bakayım dedim ve Watsons'tan Rimmel'in tırnak beyazlatıcı ojesini aldım. Evet, tırnağınıza sürdüğünüzde sarı rengi kapatıyor ve rengi beyaz gösteriyor. Ancak sararmayı gidermiyor, sadece kapatıyor. Düzenli olarak kullandım, renk açma etkisini görmedim. Tırnaklarımın bir daha sararmasını önlemek için oje altına baz olarak kullanıyorum, eskisi kadar sararmıyor artık.

(Manikürü gelmiş tırnaklarımı es geçersek :p), farkı görmeniz için işaret parmağıma sürmedim, orta parmağıma sürdüm. Fotoğrafta görünmese de ışıltılı bir parlaklık veriyor. Ancak, oje sürdükten sonra ha altında bu oje olmuş, ha olmamış farketmiyor. Yani farklı bir renk katmıyor ojenize.

Tırnaklarınız zaten sararmışsa bir işe yaramaz, önceden önleminizi almak için kullanabilirsiniz bunu ;)

17 Kasım 2012 Cumartesi

DKNY - Love From New York

Kaç gündür yazı yazacağım ama Mac'te adam gibi bi paint programı olmadığından kafayı yedim, arkadaşımın Windows'lu bilgisayarından edit'ledim fotoğrafları. Rezillik valla.

Love From New York, sırf şişesini beğenerek aldığım onlarca parfümden biri. Limited edition, erkek kokusu da var ve yalnızca 48 ml. olarak üretiliyor. Gittigidiyor'da 100 ml.'liğini gördüm, nasıl taklit etmişlerse artık :)

Gördüğünüz gibi kutusu çok tatlı :)

Çok tanıdık bir koku ama nereden tanıdığınızı çıkaramayabilirsiniz. Bana oda parfümü kokusunu hatırlatıyor. 
İlk sıktığınızda yoğun bir kayısı kokusu geliyor burnunuza. Zaman geçtikçe notaları çok değişmiyor, yani ilk sıktığınıza benzer kalıyor.

Notaları: Nilüfer, Frezya, Mandalina, Siyah Frenk Üzümü, Manolya Yaprakları, Beyaz Zambak, Menekşe, Sarı Ağaç notaları, Kayısı.


Şişesi kutusundan da tatlı :) "Love From New York" şişenin arkasında yazıyor. Bu kadar büyük göründüğüne bakmayın, aslında avuç içinden biraz büyük bir şişe :)

Kalıcılığı çok iyi. 3-4 fıs sıktığımdan farkedilirliği ortalama ama boca ederseniz farkedilirlik yükseliyor illa ki :)


8 Kasım 2012 Perşembe

Kalyon - 222

Aldığım ilk Kalyon ojeydi. Ben 5 liraya almıştım ama şimdi 2 - 2.5 liraya satılıyor. Kalyon ojelerin en sevdiğim yanı kalıcıkları! Yolculuğa çıkmadan önce sürüyorum Kalyon'larımı, 1 hafta boyunca bozulmadan, soyulmadan duruyor. Böylece yanımda yedek oje ve oje çıkarıcı taşıma derdinden de kurtuluyorum :)

Normal zamanlarda da sürüyorum ve her gün bulaşık yıkamama rağmen ojelerim aynen duruyor :) 

222 numaralı rengi parlak bir yeşil. Fosforlu yeşil gibi duruyor ama fosforlu değil. Tam bir yaz rengi ama ben cart renkleri sevdiğimden bu soğuk havalarda bile sürüyorum :)

Tek bir sürüşte de rengini veriyor ama ben daha yoğun dursun diye çift kat sürüyorum.



Bu arada şişenin ortasındaki boşluk, ojenin bitmekte olduğunun göstergesi. Hayatında oje bitirememiş biri olarak bu benim için bir rekor :)

Sizin de bu kadar kalıcı, favori ojeleriniz var mı?


7 Kasım 2012 Çarşamba

MAC Cosmetics sonunda Bursa'da!!!

Aslında yeni açılmıyor, neredeyse 1 ay olacak ama ben yeni gidebiliyorum. Küçücük şehirlerde bile 2'şer 2'şer açılan Gratis Bursa'da yok ama yalnızca birkaç şehirde olan MAC Bursa'ya açıldı. Bu vesileyle Gratis yöneticilerine bilmem kaçıncı sitemimi de sunmuş oluyorum :P Neyse...

Bursa'daki MAC mağazası şehrin en merkezi yerindeki AVM olan Zafer Plaza'ya açıldı. Üstün çözünürlüklü telefonumla mağazayı fotoğraflamaya çalıştım, buyrunuz:

  
İçeriye şööyle bi göz atma fırsatı buldum, çalışanları yardımcı tiplere benziyor. Elimdeki ürünleri çabucak bitirip kendimi buraya atmak için sabırsızlanıyorum!!


6 Kasım 2012 Salı

Inglot Oje - no. 956

Inglot'un ojelerini seviyorum (sanırım bir tek ojelerini seviyorum). 956 no'lu ojesi çok tatlı bir mor. Sürümü çok yumuşak (diğer Inglot ojeleri gibi) ve kalıcılığı iyi. Favori ojelerimden biri.




 Sizce de çok tatlı bir renk değil mi? :)


5 Kasım 2012 Pazartesi

Makyaj Malzemeleri için Çekmeceli Kutu!

Çok fazla makyaj malzemem var ve odamda hepsini yan yana dizecek kadar yer yok. Ben de yükümü hafifletmek için fotoğrafta gördüğünüz 3 çekmeceli plastik kutuyu kullanmaya başladım. Züccaciye & Her Şey 1 Milyoncu karışımı bir dükkandan yalnızca 5 liraya aldım :) Görünüşü biraz kalitesiz olabilir ama işimi görüyor :) 

En üst çekmeceye göz kalemlerimi ve eyeliner'larımı, ortaya maskaralarımı, en alt çekmeceye de lip gloss'larımı koydum. 

Üstündeki bölmelere de ıvır zıvır konulabilir.

Gördüğünüz gibi çekmeceleri oldukça uzun.
 
 Kozmetik ürünlerimi koyduğum sehpayı tek başına işgal etti :)

Yerden tasarruf etmek istiyorsanız böyle bi kutuyu kesinlikle tavsiye ederim! :)



3 Kasım 2012 Cumartesi

Golden Rose - 111

Golden Rose'un 111 numaralı ojesi tam bir nude oje. Fotoğraftan da görülebileceği gibi, oje sürdüğünüz belli olmuyor- ki bu 2 kat sürülmüş hali.
Oje sürmeye alışık olmayanlara tavsiye ederim :)



1 Kasım 2012 Perşembe

Avène Cleanance Yüz Temizleme Jeli

Sabah bu jelle yüzümü yıkarken jelin bitmek üzere olduğunu farkettim ve bir an önce yazısını yazayım dedim :)

Yüzüm yağlı olduğundan, yüzümü her gün yağdan arındırmam gerekiyor, yoksa kendimi çok rahatsız hissediyorum. Şimdiye kadar birçok markanın yüz yıkama ürünlerini kullandım, ancak hiçbirinden bu kadar memnun kalmadım.

 Şişenin dolu hali ve bitirmiş olduğumuz hali böyle :)

Jelin kokusu biraz garip ama jel o kadar etkili ki, o koku sizi rahatsız etmiyor. Yüzünüzü hafifçe ıslatıp jeli sürüp ardından köpürtmeniz, sonra yıkamanız gerekiyor. Köpürtmezseniz bir işe yaramıyor. 
Bu jeli kullandıktan sonra resmen yüzümün rengi açılıyor, hatta böyle düşünen tek kişi de ben değilim. Bir keresinde yüzümü yıkadıktan hemen sonra beni gören bir arkadaşım "senin yüzüne ne olmuş, rengi açılmış sanki" dedi, yüzümü yıkadığımdan habersiz olarak :)

İçeriği de şu şekilde:

Oldukça da "bereketli". 2 kişi, ağustostan beri - yani 3 aydır- kullanıyoruz, yeni yeni dibi geldi. Sabun ve paraben içermiyor. Yağlı ve akneye meyilli ciltlere kesinlikle tavsiye ediyorum!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis